Prolećni Mediteraneo - Festival Vina, Gastronomije i Vinskog Turizma

Drugi po redu Mediteraneo, a prvi prolećni, održaće se 5. i 6. maja 2012. godine od 12 do 22 časa u paviljonu Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu. Na festivalu, gde je ulaz tradicionalno besplatan za posetioce, biće održan niz predavanja o značaju i ulozi mediteranske ishrane i pravilnom konzumiranju vina a u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz sveta vinarstva, gastronomije, medicine i drugih oblasti. Posetioci će biti u prilici da isprobaju trajne delikatese, sireve, masline i jela i da uživaju u degustaciji kvalitetnih vina.

Ovaj festival je drugačiji od klasičnih sajmova i salona jer su organizatori uneli živost začinjenu sa korsinim edukativnim predavanjima i praktičnim radionicama, kulturnim i muzičkim programom koje vode poznate ličnosti iz sveta muzike poput Maje Volk i Fado benda, Mediteraneo gitarskog orkestra, Nuestra Luz - nadaleko poznate plesne flamenko grupe, kao i mnogih drugih.

16.04.2012


VIII Beogradski Salon Vina

Osmi međunarodni salon vina održaće se 9. i 10. decembra u Hotelu Hajat u Beogradu.

Glavni program Salona obuhvata degustaciju 500 vina iz 101 vinarske kuće i 15 zemalja. Listu izlagača i vina možete da pogledate na sajtu InVino.

Prateći program salona sačinjen je od radionica, prezentacija, predavanja, promocija i specijalnih degustacija. Tematski je podeljen na dva dela. Prvi deo se odnosi na promotivne i stručno vodjene degustacije vina, koje ove godine imaju naglašen edukativni karakter. Drugi deo posvećen je slaganju vina i hrane.

Kompletan prateći program otvoren je za sve posetioce Salona, ali uz obaveznu rezervaciju jer je broj mesta ograničen.

05.12.2011


"Vinski lavirint" na Kalemegdanu

U Beogradu će 21. i 22. oktobra u barutani na Kalemegdanu biti održan prvi "Vinski lavirint", na kojem se očekuje učešće 50 vinarija iz 10 zemalja.

Među izlagačima će biti i dosta proizvođača sireva i maslinovih ulja, a u kasnim satima najavljen je nastup tamburaša.

"Vinski lavirit" će biti otvoren oba dana od 18 časova do ponoći, ulaz je besplatan, a na blagajnama će moći da se kupe degustacione čaše po ceni od 150 dinara i vaučeri za degustaciju po ceni od 50 dinara.

Via Vino.rs

04.10.2011


Završen Grožđebal u Sremskim Karlovcima

Karlovački Grožđebal, 81. po redu, održan je od 22-25 septembra. U ponudi je bilo svega, od čuvenog karlovačkog bermeta, kabernea, merloa, rizlinga i mladog portugizera.

Pored vrsnih vina, posetioci su i ovog puta mogli da probaju grožđe, tradicionalni karlovački kuglof, ali i da pazare rukotvorine. Organizatori su se potrudili da program bude raznovrstan, pa su prepodne izvođene pozorišne predstave za najmlađe, dok su uveče nastupali tamburaški orkestri, Veliki tamburaški orkestar RTV-a, „Stari drugari”, „Zorule” i „Romansa”.

- Svi opušteno šetaju i prolaze. Volim Grožđebal zbog toga šta on predstavlja i nije mi bitno da li će neko poznat nastupiti. Tu sam da uživam uz čašu dobrog vina - kaže gošća iz Novog Sada.

Za više detalja pogledajte ovaj članak

03.10.2011


4. festival srpskih vina "Vinovdan 2011"

Četvrti po redu Festival srpskih vina Vinovdan održaće se 24. i 25. juna 2011. godine u Kruševačkom pozorištu u Kruševcu. Radno vreme festivala je od 16h do 22h.

Vinovdan će po četvrti put pokušati da prikaže javnosti ono najbolje iz vinarstva Srbije. Iz tog razloga na Vinovdanu nema stranih vina i "izvikanih" svetskih brendova. Ideja Festivala je promocija najboljih srpskih vina i vinske kulture Srbije na način koji dolikuje njihovom visokom kvalitetu, i na mestu koje nosi sa sobom težinu tradicionalnih vrednosti.

01.05.2011