Podrum Radovanović

Na blagim padinama iznad sela Krnjevo kod Velike Plane, na razmeđi Pomoravlja i Šumadije, nalazi se Podrum Radovanović, vlasnika Miodraga Mije Radovanovića. Motivisan svojom ljubavlju ka vinu, obogaćen znanjem a ujedno potkrepljen iskustvom koje je stekao kao menadžer proizvodnje u NAVIP-u, ovaj enolog je osnovao sopstveni podrum početkom devedesetih godina prošlog veka.

Danas Podrum Radovanović godišnje proizvede oko 420,000 boca vina. Svojom opremljenošću, obimom poseda, stručnjacima i umešnošću ne zaostaje za svetskim poznatim vinarijama iz Francuske, Španije ili Italije. Sortna prepoznatljivost i postojanost kvaliteta vina doprinose tome da, među ljubiteljima vina, Podrum Radovanović postane sinonim za dobar Šardone, Kaberne Sovinjon ili Rose.

Vinarija trenutno ima oko 13 ha sopstvenog vinograda, ali za nju grožđe proizvode i kooperanti na još 15 ha. Radovanović proizvodnju u svom podrumu strogo kontroliše jer želi da njegova "vina iz Šumadije" zadrže dušu koja ih krasi. Vodeći računa o kvalitetu vina se nude u ograničenim, malim serijama, u ručno numerisanim bocama.

2007. godine odlukom nacionalne komisije za brendiranje, Podrum Radovanović je od strane Privredne Komore Srbije i agencije za brendiranje, proglašen Superbrendom Srbije.


Wines

Sauvignon Blanc
Rating: 2.4/5 (87 votes cast)
Cabernet Sauvignon Barrique
Rating: 2.4/5 (107 votes cast)
Cabernet Sauvignon
Rating: 2.4/5 (91 votes cast)
Pinoas
Rating: 2.4/5 (97 votes cast)
Rose
Rating: 2.4/5 (87 votes cast)
Cabernet Sauvignon Reserve
Rating: 2.4/5 (93 votes cast)
Chardonnay Selekcija
Rating: 2.4/5 (92 votes cast)
Chardonnay
Rating: 2.3/5 (78 votes cast)
Rajnski Rizling
Rating: 2.1/5 (122 votes cast)

Reviews

comments powered by Disqus