Vinarija Radenkovic (Wineco) - Carigrad

Vinarija: Vinarija Radenković

Wineco Radenkovic Carigrad

Beleška vinara

Ova savršeno usklađena kupaža Cabernet Sauvignon, Merlot i autohtonog Prokupca, rubin boje i punog tela budi čula svojim delikatnim aromama šumskog voća i začina i izraženim taninima koji mu daju nezaboravnu snagu.

Zatvoreno crvene boje, kristalno bistro, mirisa veoma složenog (kompleksnog) i plemenitog. U svojoj raskošnosti on podseća najpre na kupinu, borovnicu, a jasni su i tonovi plemenitog barika koji se očituju u blagom mirisu vanile i uvek spoznatljivi miris ljubičice u velikim crvenim vinima. Carigrad je vino punog i snažnog ukusa sa voćnom aromom u kojoj dominira malina i tipičnom oporošću koja daje karakter i strukturu vinu. Ovo vino je "dete vremena" jer poseduje karakteristike koje garantuju oplemenjivanje tokom višegodišnjeg odležavanja, pa se kao takvo preporučuje za višegodišnje odlaganje u vinotekama.

Carigrad rezerva Barik je tipično crveno vino koje ima najizraženiju ravnotežu mirisnih i ukusnih elemenata kada je temperirano na 16-18º C i kada "zaliva" zalogaje jela od tamnog mesa.

Kupaža

60% Prokupac 20% Cabernet Sauvignon 20% Merlot

Poreklo grožđa

60% Župa- potes Carigrad, 40% Makedonija- Povardarje

comments powered by Disqus